Pagerank

Pagerank is een methode om pagina’s op het internet te ordenen naar belang. Het is ontwikkeld door de oprichters van Google Inc. (Larry Page en Sergey Brin) in 1998 toen zij nog actief waren op Stanford University. Deze universiteit heeft het octrooi op pagerank terwijl de naam een handelsmerk van Google is. Een pagina krijgt een hogere pagerank als er meer links van andere pagina’s zijn, waarbij het aantal links op die pagina’s en de pagerank van die pagina’s ook van belang zijn.
Achtergrond pagerank
Google claimt dat de term ‘page’ als onderdeel van ‘pagerank’ refereert naar de achternaam van Google-medeoprichter en pagerank bedenker Larry Page en niet naar het Engelse woord voor ‘pagina’. Er wordt verondersteld dat Google deze claim omtrent de oorsprong van de term ‘pagerank’ poneert om hun intellectuele eigendomsrecht rondom het merk ‘pagerank’ te versterken in casu de situatie tijdens welke juridische derdenpartij, bijvoorbeeld een concurrerende zoekmachine, de term ‘pagerank’ zelf zou willen uitvoeren.
Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/PageRankPagerank opbouwen

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/PageRank

Pagerank opbouwen
Uw pagerank opbouwen doet u door middel van relevante links naar uw site te plaatsen. Daarnaast is het voor Google van belang dat u ook uitgaande links naar andere pagina’s heeft. Houdt hierbij wel rekening met dat u wel naar relevante sites moet linken.

Marketing

Zoekwoord optimalisatie

Monitoren en onderhoud

Google Adwords

Vragen